torstai 19. maaliskuuta 2015

Eheydestä

Eheydestä

Kukin toiminta ja oma elämä ylipäätään tarvitsee oman tilansa ja oman rytminsä, omat tarpeensa täytetyiksi kuten ihminen oman sosiaalise n tilansa tunteakseen voivansa hyvin ja voidakseen keskittyä tekemiseensä. Kun tuolla elämän puolella on tuo oma tilansa, nuo omat tarpeensa täytettyinä ja oma tekemisentapansa, tuntuu se tuon elämänalueen eheytenä. Ja kun jokin noista puuttuu, tuntuu se särönä tuon elämänalueen vaatimusten täyttämisen kohdalla.
Tarpeita on perustarpeita, kuten levon ja ravinnon tarpeet sekä lämmön tarve, joita tarvitaan tekemiseen kuin tekemiseen, tarvitaan, jotta oltaisiin valmiita lähtemään tekemään jotakin. Toisaalta on myös yksittäisten tekemisten tarpeita kuten tarve keskittyä riittävästi, jotta tekeminen sujuisi.
Kukin tekeminen on vähän kuin arvo: kun se on saanut oman tilansa, kun se arvona on kunnioitettuna, on hyvä levollinen olo, kun kukin asia on omalla oikealla paikallaan elämässä ja tekeminen mukavansorttista.
On terveiden elämäntapojen asettamia vaatimuksia, on tarvetta omiin tekemisiin, johonkin, mistä itse pitää, on levon ja toimeliaisuuden tarpeita ja tekemisten tyypin tarpeita.
Mitä parempi elämäntapa, sitä kauniimpi, eheämpi, sitä onnellisempi ja yksilöllisempi(?) ja sitä viisaampi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti